Най-големите технологични компании поевтиняха

Цената на петрола продължи възходящото си движение

Най-големите технологични компании поевтиняха

Снимка: Unsplash

796 ~ 3 мин. четене

В четвъртък щатските индекси завършиха деня на червена територия, след като търговските преговори между САЩ и Китай не бяха толкова ползотворни, колкото се очакваше, което настрои пазарите негативно. Индексът Dow Jones се раздели с 54.95 пункта до 24713.98, с най-губещи компаниите Cisco и Walmart, чиито акции поевтиняха съответно с 3.8% и 1.9%. S&P 500 се понижи с 0.09 на сто до 2720.13 пункта, за което допринесе спадът с 0.5% на технологичния сектор. На фона на негативните настроения най-големите технологични компании Amazon, Netflix, Apple, Alphabet и Facebook поевтиняха, което изпрати индекса Nasdaq  на ниво от 6901.66 пункта.

Отвъд Океана европейските акции поскъпнаха, водени от добрите финансови резултати за първото тримесечие на годината. Немският бенчмарк DAX добави 0.91% към стойността си, като се изкачи над психологическата граница от 13000 пункта до 13114.61. Индексът FTSE 100 се повиши с 0.70 на сто, а основният индекс на Франция напредна с почти 1 процент до 5621.92 пункта. През изминалия ден цената на златото се запази без промяна, като в края на деня тройунция от ценния метал струваше $1291.

Цената на петрола продължи възходящото си движение и дори сортът Брент достигна 80 долара за барел, което последно видяхме през 2014 година. Опасенията относно администрацията на президента на САЩ, че целят да наложат санкции върху износа на нефт на Иран оскъпи суровината до $71.62.

Фармацевтичната компания AstraZeneca ще оповести финансовите си резултати за първите три месеца от годината. След като за Q4 на 2017 компанията обяви „печалба на акция“ (EPS) 0.828,  за този отчетен период се очаква печалбата да спадне до 0.571 долара за акция. Въпреки по-слабия резултат компанията е стабилна и не се очакват сериозни сътресения с цената.

AstraZeneca

От края на месец януари движението на цената на фармацевтичната компания образува триъгълник, което в повечето случай се разглежда като тренд продължаваща формация. Това ни кара да смятаме, че пробив над горната линия на съпротива би активирало купувачите и бързо ще доведе до поскъпване на акциите. През ден компанията ще публикува финансовите си отчети за Q1 на тази година, като се очаква коефициента EPS да бъде 0.571 спрямо 0.828 за предходното тримесечие.

AUD/USD

През последните няколко дена щатския долар засили позициите си спрямо основните си конкуренти, което формира силно възходящо движение. Нагласите са възходящия тренд да продължи, за което може да се купи валутната двойка при пробив на локалната линия на съпротива. Очакваме купувачите да движат пазара, докато цената се задържи над възходящата тренд линия.

OilUk

Цената на петрола достигна до 4 ½ годишен връх, като това възходящо движение формира серия дивергенция на дневна графика. Обръщащата формация дава сигнали, че купувачите може да започнат да прибират печалбите си и да последва низходящо движение, което да пробие под линията на подкрепа на канала. За вход в позиция може да се използват границите на канала при пробив или отскачане от тях.

Nasdaq

Технологичният индекс достигна до исторически максимум, след което започна търговия в широк рендж, докато пазара се успокои от дългосрочното покачване. Пробив под линията на подкрепа би означавало, че движението е изчерпано и следва да направи корекция, при което може да влезем в къса позиция. Пробив над линията на съпротива ще даде сигнал, че пазара е готов да възстанови основния тренд до нови рекордни нива.

Коментари: 0