Най-голямата компания за диаманти започва продажба на камъни, създадени в лаборатория

Те ще се продават на цени от 200 до 800 долара

Най-голямата компания за диаманти започва продажба на камъни, създадени в лаборатория

Снимка: Pixabay

3284 ~ 2 мин. четене
De Beers Group - най-голямата компания за добив на диаманти в света, навремето заяви, че никога няма да продава камъни, създадени в лаборатория. Днес това се промени.

Гигантът обяви старта на нова своя компания, наречена Lightbox Jewelry, която ще пусне на пазара нова марка лабораторно изработени диамантени бижута под името Lightbox през септември. Така тя ще може да предложи на потребителите висококачествен дизайн на модни бижута на по-ниски цени.

Диамантите, произведени в лабораториите на Lightbox, ще се продават на дребно на цени от 200 долара за четвърт карат до 800 щ. долара за камък от 1 карат. Модната линия ще предложи новости в бижутерията с повече цветни камъни, включващи розови, сини и бели лабораторни диаманти в селекция от достъпни цени за бижута като обеци и колиета.

Всеки диамант, отгледан в лабораториите на Lightbox с големина над 0,2 карата ще има вграден в себе си логото на компанията. Невидимо с невъоръжено око, но лесно за идентифициране при увеличение, логото ясно ще идентифицира камъка като лабораторно отгледан и също така ще служи като знак за качество и увереност, че е произведен от компанията.

Поделението на De Beers Grou, наречено Element Six, от години е една от водещите световни компании за синтетични диаманти, които се използват предимно за промишлени цели. Групата ще инвестира 94 милиона щатски долара в продължение на четири години в ново производствено предприятие на Element Six в близост до Портланд, Орегон. Тя вече има съоръжения на Element Six в Обединеното кралство. След като бъде напълно завършен, заводът ще може да произвежда над 500 000 карата лабораторно отглеждани диаманти годишно.
Коментари: 0