Най-мразените държави в света

Вижте причините за омразата към тях

Най-мразените държави в света
5288 ~ 2 мин. четене
Хиляди могат да бъдат причините да обичаш или да мразиш някого. Често причините за омраза са насочени не към най-лошите, а към най-влиятелните, най-богатите и най-известните. 

България не попада в списъка, но в миналото често е била най-мразената държава на Балканите. Страната ни е влизала в редица конфликти с всичките си съседи, в стремежа си да обедини територии, разпокъсани от Османската империя, напомня Нова тв. В три поредни войни България застава на страната на губещите, а към днешна дата често е гледана с подозрение заради близките си  връзки с Русия. 


Вижте списък с най-мразените страни в света:


7. Китай

Некачествените стоки от Китай, които достигат до всички кътчета на света, са основна причина държавата да е мразена. Негативното отношение се допълва и от доминиращата роля в региона на Източна Азия и демонстрацията на сила. Друг фактор е евтината работна ръка, което кара редица компании да изнасят производствата си в Китай. 


6. Великобритания

Още от времето, когато Британската империя управлява света, се заражда омразата към островната държава. Тогава Великобритания налага суров контрол върху колонизираните територии и заграбва ресурсите им. Агресивната външна политика на страната продължава и днес и тя участва във военни конфликти от Ирак до Аржентина през този и миналия век. 


5. Япония

Япония е мразена главно заради агресивната си завоевателна политика от първата половина на 20-ти век. По-късно започва и икономическа експанзия в региона. Най-негативни към страната са китайците, след като при японската окупация през Втората световна война са избити милиони от тях. 


4. Русия

Русия е мразена от много държави и причините са много. Основната е заради славното комунистическо минало, а най-негативни са бившите съветски републики. Москва през последните години води агресивна външна политика и се налага във вътрешните работи на страните в региона. 

3. Северна Корея

Ядрените бомби на Северна Корея са трън в окото на Западния свят и реална заплаха за съседните държави в региона. Много малко страни по света са в приятелски отношения с нея, а диктаторският режим в страната нарушава човешките права. 


2. Израел

Арабските държави мразят Израел най-много. Малката страна има доста врагове заради агресивната и националистическа политика, която води. А спрямо населението на завладените от нея арабски територии, като Палестина и Западния бряг, граничи с геноцид.


1. САЩ

Безспорно най-мразената държава в света е САЩ, а причината е международната й политика и намесата в делата на редица държави в глобален мащаб, както и военното присъствие в различни региони. Подкрепата за Израел също насажда омраза и налагането на корпоративни интересни под прикритието на идеите са свобода и демокрация. 

Подкрепи Economic.bg