Най-опасните държави за туризъм

Интерактивна карта отбелязва къде има сериозни заплахи за посетителите

Най-опасните държави за туризъм

Нарастващият брой на терористични атаки в различни точки по света от последните месеци принудиха Външното министерство на Великобритания да публикува интерактивна карта, в която са показани най-опасните държави за пътуване.

Зеленият цвят означава, че дадена локация е напълно безопасна за туризъм, докато жълтия цвят индикира, че трябва да избягвате определени градове, а червения показва държавите, които не бива да посещавате. Едва ли е изненадващо, че най-опасните страни са предимно в Азия и Африка, тъй като тези райони са разтърсвани от множество етнически и политически конфликти.

Интерактивната карта на Обединеното кралство съветва да избягвате каквито и да е пътувания до Афганистан, Сирия, Ирак и Йемен, както и някои райони в Турция заради последните терористични атаки в Истанбул. Единствената държава на европейския континент, криеща известни рискове за туристи е Косово, докато всички останали включително и България са безопасни и са изобразени в зелен цвят. Данните в нея показват и огромна концентрация на страни от Африка, които са показани в червен цвят и трябва да избягвате на всяка цена, заради обтегнатата обстановка в тях. 


Сред тях са Тунис, Либия, Сомалия, Южен Судан, Нигерия, Чад, Буркина Фасо, Мали, Мавритания, Централна африканска република и Бурунди, където риска за живота ви е най-голям. Все пак има някои страни, които все още са подходящи за пътуване, като например Мароко, Сенегал, Гана, Камерун, Габон, както и повечето държави в южната част на континента, като ЮАР, предаде Digital. В заключение ще отбележим, че е препоръчитално да избягвате пътувания до дестинации в Хаити, Венецуела, Колумбия и Еквадор, ако ви се налага да посетите Южна Америка.

Коментари: 0