Най-популярните места по света през 2017 г.

Trip Advisor обяви най-обсъждания хотел, заведение, забележителност и др.

Най-популярните места по света през 2017 г.

Популярната туристическа платформа Trip Advisor обобщи резултатите от 2017 г. Въз основа на прегледите на туристите се посочват най-популярната туристическа атракция, град и ресторант, пише The Daily Mail. Експертите на онлайн услугата са проучили обратната връзка, оставена от туристите и споделят най-интересните факти и цифри за изминалата година.

Лондон е най-популярният град за пътуващи с повече от 1 млн. отзива. Най-малко популярна е африканската държава е Еритрея, която получи само 17 отзива от 9 туристи.

Най-популярното заведение за хранене е пекарна в Лисабон, наречена Pateis de Belem, през годината за нея са написани над 10 000 коментара. А най-дискутираният хотел е хотел Hard Rock Hotel в Пунта Кана в Доминиканската република, чийто общ брой отзиви е достигнал в момента повече от 500 милиона.

От най-посещаваните забележителности най-много отзиви е получила базиликата "Саграда Фамилия" в Барселона – 30 хил.

И още няколко факта от Trip Advisor. Повече от 820 000 обекта по света през изминалата година са получили първия си преглед на сайта. Най-нетърпеливи да споделят преживяванията си са били пътниците от Япония. Те са писали повече отзиви от гражданите на всички други страни.

Коментари: 0