Най-сигурните авиокомпании за 2021 г.

AirlineRatings.com класира и най-безопасните нискотарифни авиокомпании

Най-сигурните авиокомпании за 2021 г.

Снимка: Unsplash

Въпросът за безопасността на авиокомпаниите се превърна в гореща тема в последните месеци на фона на глобалната пандемия от коронавирус. Но изготвеният списък от AirlineRatings.com за 20-те най-сигурни авиокомпании за 2021 г. няма нищо общо с COVID-19.

Той се базира на броя на регистрираните катастрофи, както и спазването на общите правила за безопасност. Списъкът на AirlineRatings.com е изготвен на база историята на катастрофите, сериозността на инцидентите, както и възрастта на флота. В проучването са участвали 385 авиокомпании.

Ето и кои авиокомпании са в топ 10 на най-безопасните:

1. Qantas

2. Qatar Airways

3. Air New Zealand

4. Singapore Airlines

5. Emirates

6. Eva Air

7. Etihad Airways

8. Alaska Airlines

9. Cathay Pacific

10. British Airways

Първата позиция за трета поредна година се заема от Qantas. Това е така, защото самолетите на нейния флот не са претърпявали тежка катастрофа от 1951 г. насам. „Qantas беше водещата авиокомпания в почти всеки основен напредък в оперативната безопасност през последните 60 години и не е имала фатален край в ерата на чистите реактивни самолети“, каза Джефри Томас, главен редактор на уебсайта.

А ето и кои са останалите 10 от най-безопасните авиокомпании за 2021 г.

11. Virgin Australia/Virgin Atlantic

12.  Hawaiian Airlines

13.  Southwest Airlines

14.  Delta Air Lines

15.  American Airlines

16.  SAS (Scandinavian Airlines)

17.  Finnair

18.  Lufthansa

19.  KLM

20.  United Airlines

Тази година AirlineRatings.com направи класация и на 10-те най-сигурни нискотарифни авиокомпании. Това са Air Arabia, Allegiant Air, EasyJet, Frontier Airlines, JetBlue, Jetstar, Ryanair, Vietjet Air, WestJet и Wizz Air.

И все пак, съобразявайки се с „новото нормално“, както го нарекоха много хора, уебсайтът реши да подреди и двайсетте авиокомпании, които най-стриктно спазват мерките за безопасност, свързани с COVID-19.

Според уебсайта това са превозвачите AirBaltic, Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, AirAsia, British Airways, Cathay Pacific, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Japan Airlines, JetBlue, KLM, Korean Air, Lufthansa, Singapore Airlines, Southwest Airlines, Qatar Airways и WestJet.

Коментари: 0