Намериха тонове злато при разкопките за метрото

София става българският Ел Дорадо

Намериха тонове злато при разкопките за метрото
55100 ~ 1 мин. четене

Тонове злато изникнаха при разкопките за третия лъч на метрото в София. Заради изграждането му голяма част от центъра на София бе затворена за движение, което изнерви шофьорите и пътуващите с градския транспорт. Сега обаче затварянето може да се окаже безценно.

Според предварителните оценки на находището става дума за сериозни залежи от златна руда, които ще превърнат София в българския Ел Дорадо. 

Строителите споделиха, че причината рудата да не бъде забелязана до този момент, е, че се намира на дълбочина, доста по-голяма от тази, която се изкопава при построяването на сграда. 

Експлоатацията на златното находище обаче може да провали плановете на общината за изграждане на третия лъч и столичани да останат без нова линия на метрото. 

"Няма проблем, стига да ни компенсират с няколко килограма злато", шегуват се живеещите покрай трасето от Овча купел до Ботевградско шосе.

От общината вече обмислят не само да намалят билетчето за градския транспорт, а направо да направят возенето безплатно. Честит 1 април, скъпи читатели!

Подкрепи Economic.bg