НАП и Икономическа полиция влязоха в „Хиполенд“

Два дни по-рано собственикът на веригата излезе с остра позиция срещу действията на полицията по време на протест

НАП и Икономическа полиция влязоха в „Хиполенд“

Снимка: Хиполенд

Служители на националната агенция за приходите (НАП) и Икономическа полиция са влезли днес на проверка в офиса и магазините за играчки „Хиполенд“ в София. Информацията бе потвърдена от говорителя на НАП Росен Бъчваров, без обаче да даде повече подробности за акцията.

От компанията не коментираха веднага акцията пред Economic.bg. В последствие пуснаха официална позиция, в която посочват, че Агенция "Митници и Главна дирекция „Надзор на пазара“ също са взели участие в акцията. 

Тя се извършва само два дни, след като собственикът на веригата Мариан Колев излезе с отворено писмо, в което обвини полицията и вътрешния министър в насилие срещу 20-годишния му син по време на мащабните протести срещу правителството на 2 септември.

„Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 души, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите, включително на хората, които днес ни „пазят“, обгазявайки и ослепявайки децата ни“, написа тогава Колев.

В социалните мрежи новината за акцията срещу „Хиполенд“ се определя като „саморазправа“ срещу компанията и собственика ѝ, които са активно протестиращи срещу правителството. Преди два дни освен синът на Колев, бяха забелязани и служители на компанията.

В официалната позиция на компанията има ироничен коментар на Колев: „Убеден съм, че тези изненадващи проверки, организирани в един и същи ден, в един и същи час, нямат нищо общо със споделеното от редица традиционни и социални медии мое „отворено писмо“ по повод особения сълзотворен спрей, който бе употребен на 2 септември 2020 г. срещу протестиращите.“

Коментари: 0