НАП създаде мобилно приложение за лотарията с касови бонове

Досега са регистрирани са 3 млн. касови бележки на обща стойност 41 млн. лв.

НАП създаде мобилно приложение за лотарията с касови бонове

Всеки регистриран потребител в лотарията на НАП и Министерството на финансите може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на НАП, което може да се изтегли през App Store на всеки мобилен телефон за операционна система iOS или през Google Play за телефони с операционна система Android.

Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на 0700 18700. До момента сайтът на играта www.kasovbon.bg  е посетен близо 5 млн. пъти, регистрирани са 3 млн. касови бележки на обща стойност 41 млн. лв., съобщиха от приходната администрация.  

Първият победител от лотарията ще бъде изтеглен на 20 декември 2015 г. декември 2015 г. в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ 1.

В продължение на година, всяка седмица НАП ще връчва по един смартфон с четириядрен процесор, всеки месец – 40 инчов смарт 3D телевизор. Голямата награда от лотарията е лек автомобил с всички екстри ще бъде изтеглена по Коледа през 2016 г.

За регистрация на касов бон е необходимо да се попълнят три елемента - дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда.

Лотария с касови бележки е инициатива на НАП, която има за цел да насърчи гражданите да изискват касови бележки при покупките си. По този начин те едновременно ще гарантират правата си при евентуална рекламация на стока, която не отговаря на очакванията им и в същото време, ще стимулират търговците да платят дължимите си данъци и осигурителни вноски. 

Припомняме, че идеята на Министерството на финансите е да се стимулира доброволното изпълнение чрез засилване на гражданския контрол, т.е. хората да изискват касовия си бон след всяка направена покупка, което ще изкара оборотите на търговците на светло.

Коментари: 0