НАП запорира сметките на ВиК-Перник

Дълговете към НАП възлизат на 3 млн. лв. и са натрупани от 2018 г. досега

НАП запорира сметките на ВиК-Перник

Снимка: Красимир Свраков

1144 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала сметките на ВиК-Перник заради огромните натрупани задължения, съобщи управителят на дружеството Борислав Иванов. По данни на областната управа дълговете към бюджета възлизат на 3 млн. лв. и са натрупани от 2018 г. досега.

В същото време ВиК-Перник има несъбрани вземания в размер на 13 млн. лв. от граждани и фирми, като по думите на Иванов някои от задълженията на абонатите достигат 5 хил. лв. С решение на РЗИ дружеството е започнало проверки по домовете и спира водата на нередовните абонати.

Междувременно предприятието се е договорило с НАП за намаляване размера на ежемесечната вноска към агенцията, което „да позволи на дружеството да функционира“. По думите на Иванов първоначално определените суми на месец са били непосилни за ВиК дружеството.

Припомняме, че Борислав Иванов е управител на ВиК-Перник от 17 януари 2020 г. Той пое комуналната компания по време на водната криза в областта. Негов предшественик, по времето на който са натрупани по-голямата част от задълженията, бе Иван Витанов. Той бе и сред задържаните за безпрецедентната ситуация с язовир „Студена“.

Подкрепи Economic.bg