Народният театър отрече за партийно събитие на проф. Божидар Димитров

Историкът обяви по-рано, че ще основе движението си \"Кубрат\" на събитие в културната институция тази неделя

Народният театър отрече за партийно събитие на проф. Божидар Димитров
436 ~ 1 мин. четене
От Народния театър "Иван Вазов" заявиха, че с неговото ръководство не са водени разговори и не е давано съгласието за провеждане на събитие – основаване на политическо движение на г-н Божидар Димитров в неделя, 4 февруари, в зали или други помещения на театъра.

Преди дни самият Димитров обяви в ефира на национална телевизия, че движението му ще се нарича "Кан Кубрат" или само "Кубрат" и ще бъде обявено на специално събитие тази неделя - 4 февруари, в Народния театър.

"Народният театър държи да подчертае, че като национален културен институт неговата мисия е надпартийна и не е политически обвързана. Театърът никога не е имал и няма да има практика да предоставя свои зали и пространства за провеждането на политически събития", се казва в позиция на институцията.

Народният театър уточнява още, че тъй като за събитието е направена резервация в ресторанта, който е със статут на наемател, не разрешава допускането на медии за събития, които не са част от или договорени с Народния театър, и категорично се разграничава от обвързването на театъра с такива инициативи.

Подкрепи Economic.bg