НАТО решава за борбата с тероризма

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще присъства за първи път на срещата на върха

НАТО решава за борбата с тероризма
612 ~ 1 мин. четене
Държавните лидери на страните-членки на НАТО се събират днес в Брюксел, за да обсъдят ключови теми, като борбата с тероризма. За първи път на срещата ще присъства и американският държавен глава Доналд Тръмп.

Българската делегация се води от президента Румен Радев, който ще бъде придружен от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, външния министър Екатерина Захариева и други представители на правителството.

Основните теми, които ще бъдат дискутирани от лидерите, са свързани със справедливото разпределение на финансовия принос на държавите-членки в изграждането на отбранителни способности на Алианса, както и борбата с тероризма. 

Премиерът на Великобритания Тереза Мей ще съкрати посещението си в Брюксел, заради кървавата атака в Манчестър. Тя ще присъства на срещите само един ден. Обединено кралство се намира под най-висока степен на заплаха. 

Мерките за сигурност в Брюксел са изключително затегнати заради срещата на върха и посещението на американския президент Доналд Тръмп. Белгийските власти дори помолили жителите на града да не излизат. 
Подкрепи Economic.bg