Навални е откаран в една от най-суровите наказателни колонии в Русия

Там той трябва да прекара следващите 2 години и половина

Навални е откаран в една от най-суровите наказателни колонии в Русия

Снимка: БТА

Руският опозиционер Алексей Навални бе отведен в наказателна колония на около 100 км на изток от Москва, където ще изтърпи своята присъда. Там той трябва да прекара следващите над 2 години и половина, тъй като съдът реши да го лиши ефективно от свобода. 

Трудовият лагер, в който е пратен Навални, се намира в Покров и е известен като един от четирите най-сурови в Русия. Поправителните колонии от този тип често са определяни като съвременния „Гулаг“.

Навални бе задържан в средата на януари, веднага след като кацна на родна земя. Скоро след това бе осъден да лежи в трудов лагер заради нарушение на стара условна присъда. Освен това получи и глоба от 11 500 долара за клевета срещу ветеран от Втората световна война.

Един от най-острити критици на Владимир Путин в Русия бе отровен миналото лято с невропаралитично вещество Новичок. Той бе транспортиран за лечение в Германия.

Задържането му миналия месец предизвика многохилядни протести в родината му, които властите потушаваха с насилие. Арестувани бяха над 10 000 души в редица градове.

Коментари: 0