Заведения и казина работят от днес

Организираните екскурзии в страната също са разрешени, както и конференциите и обучителните центрове и школи

Заведения и казина работят от днес

Снимка: Economic.bg/Архив

Ресторанти, кафенета и казина отровят от днес въпреки нарастващия брой заразени в България и влошаващата се ситуация в много европейски държави. Заповедта за отваряне на почти всичко в страната беше издадена от здравния министър проф. Костадин Ангелов в края на миналата седмица, по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Разхлабването на мерките се случва в момента, когато заразените вече са над 200 на 100 000 за седмицата - граница, която преди време властите си поставиха като "червена линия".

Мерки срещу COVID-19

Съгласно последната заповед на здравния министър ресторантите и кафенетата могат да работят от 06.00 ч сутринта до 23.00 ч (общо 18 часа в денонощието), но при 50% заетост. При същите условия работа възобновяват игралните зали и казината.

Разрешават се и организираните групови туристически пътувания в страната, както и провеждането на изложения, но при създадена организация за еднопосочно движение и физическа дистанция между посетителите.

Туристическите пътувания в чужбина ще се възобновят след месец, когато ще отварят и баровете и дискотеките.

От 1 март се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

Коментари: 0