Небостъргачът на „Артекс“ е законен, реши ДНСК

Строителният контрол е открил само някои отклонения от одобрените проекти

Небостъргачът на „Артекс“ е законен, реши ДНСК
Констатирани са нарушения при кооперация „Златен век“, но сградата е законна, защото има редовно издадени строителни книжа. Това каза началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Иван Несторов на пресконференция, дадена по повод съмненията, че „Артекс“ няма редовно разрешително да строи своята 100-метрова сграда в софийския Лозенец.

„Има отклонения от одобрените проекти, които ние в проверката сме констатирали“, каза Иван Несторов, цитиран от „Фокус“. Той потвърди думите на главния архитект Здравко Здравков от вчера, че едногодишният срок за право на строеж с всички удължавания е до ноември 2018 г. и не е удължавано. „Аз съм съгласен с него, но има практика на ВАС за подобни казуси, където съдът се е произнесъл, че с всяко допълване на разрешението за строеж, автоматично се удължава и срокът на разрешението на строеж“, добави Несторов.

По думите му последното допълване на разрешението за строеж на сградата е от август 2018 г. и става със заповед на главния архитект на София Здравко Здравков.
Коментари: 0