5 неща, които трябва да опитате в Прага

Чешката столица има какво да предложи на туристите

5 неща, които трябва да опитате в Прага

Снимка: Pixabay

5708 ~ 1 мин. четене
Храната в Прага не е прекалено скъпа в сравнение с останалата част от Европа. Определено чешката столица има какво да предложи на туристите. Представяме ви някои от най-интересните ястия, които можете да опитате в този красив град:


Брамбораки  (Bramboráky)Картофените палачинки са традиционни за чешката кухня. Обикновено се сервират като предястие или гарнитура. Отлично се съчетават със студена бира.


Пържено сирене (Smažený sýr)Този специалитет представлява дебел резен паниран кашкавал или сирене, който се поднася като предястие.


ГулашСвинското месо винаги присъства в чешката кухня. Яхнията със свинско месо, известна като гулаш, е едно от ястията, които си струва да опитате. 


Ябълков щруделЯбълковият щрудел в Прага не е за изпускане. Той се продава на много сергии из града. Клиентът може да избере сам съставката, с която иска да бъде приготвен неговият десерт. Обикновено най-типичните са захар и канела, бадеми, кокосови орехи и други. 


Чешка бираВ Чехия има над 60 пивоварни. Страната е популярна по цял свят с традициите си в производството на бира, която обикновено има аромат на ечемик и много алкохолни концентрации. Ако сте любители на бира, няма как да пропуснете да опитате поне няколко вида. 
Подкрепи Economic.bg