7 нестандартни приложения на маслото

Вижте как да използваме маслото извън кухнята

7 нестандартни приложения на маслото

Снимка: Pixabay

2195 ~ 1 мин. четене

Маслото е един от най-използваните продукти в ежедневието. Ние готвим с него, правим сандвичи, но освен като полезна съставка в кулинарията, то има и множество приложения в ежедневието. 

Маслото е основна част от приготвянето на множество десерти, печива и готвени ястия. Вижте как може да използваме маслото извън кухнята:


1. Предпазете сирената от мухъл - всеки път като използвате сирене, намажете изрязания ръб с масло.

2. Премахнете мастило от ръцете си - намажете масло на ръцете си, а след това използвайте вода и сапун.

3. Нарежете лепкавите храни с лекота - ако се налага да режете лепкави храни с нож, намажете го с масло, за да не остава храна по ножа.

4. Когато се налага да гълтате големи хапчета - ако имате проблем с преглъщането на големи капсули, хапнете малко масло и веднага след това изпийте хапчето.

5. Масло срещу скърцащи панти - маслото за готвене е чудесно решение ако нещо у дома скърца.

6. Масло срещу суха коса - полезното действие на маслото за справяне със суха кожа и коса е наистина голямо. То подхранва и дава блясък на косата и кожата, когато се използва в маски. Използвайте го и като балсам за устни.

7. Сложете масло в кафето си - колкото и странно да звучи, някои любители на кафе добавят масло към напитката си вместо мляко или сметана. То е особено популярно сред хората с кето диета, която подчертава високо съдържание на мазнини.

Подкрепи Economic.bg