Netflix се похвали с рекордни резултати през март

Хората по света бяха принудени да стоят у дома заради пандемията

Netflix се похвали с рекордни резултати през март

Снимка: Unsplash

648 ~ 1 мин. четене

Стрийминг гигантът Netflix увеличи платените си абонаменти по света с рекордните 15.77 млн. броя през първото тримесечие на 2020 г. Това става ясно от отчета на дружеството за периода януари-март тази година. Ръстът се дължи до голямата степен на това, че хората по света бяха принудени да стоят у дома заради пандемията от коронавируса, пише MarketWatch.

„През първите два месеца ръстът на нашите абонати беше същият като през предходните две години, включително в САЩ и Канада,“ каза Netflix. В периода януари-март обча броят на клиентите на услугата в САЩ и Канада нараства с 2.3 млн. абоната. В Европа и Близкия изток увеличението е с почти 7 млн. абоната, в Латинска Америка - с 2.9 млн. и в Азия - с 3.6 млн. броя.

Предишният рекорден ръст на компанията бе регистриран през януари-март 2019 г. - плюс 9.6 млн. нови абонати.

През първото тримесечие на 2020 г. анализаторите прогнозираха средно увеличение от 8.22 млн. абонати, според FactSet. Самата Netflix прогнозира увеличение със 7 млн. в началото на годината.

Компанията разбира, че бързият растеж на аудиторията е малко вероятно да продължи и се надява, че успешната борба с коронавируса ще позволи на различни страни скоро да прекратят режима на изолация.

"Когато това се случи, очакваме броят на гледанията и темповете на растеж да отслабнат. Вътрешната ни прогноза за второто тримесечие е 7.5 млн. нови платени абонати в света", се казва в съобщението на компанията.Подкрепи Economic.bg