10 невероятно красиви каньона

Вижте къде се намират те

10 невероятно красиви каньона
5714 ~ 2 мин. четене
Каньоните са невероятни чудеса на природата – в продължение на милиони години реките са минавали през тях и са ги оформили така, както ги виждаме днес. Те предлагат неописуеми гледки. Някои от най-известните каньони в света са и изключително популярни туристически дестинация.

Тодра

Това е един от най-известните каньони на Мароко и една от най-предпочитаните туристически дестинации на държавата.

Кингс

Намира се в Северната територия на Австралия и е чудесно място за разходки. Част от каньона е свещена земя на аборигените и не е разрешено да се навлиза в нея.

Тароко

Разположен е на източното крайбрежие на Тайван и една от топ дестинациите в държавата. Дълъг е 19км и предлага чудесни пътеки за разходка и по-дълги преходи.

Копър

Намира се в Мексико и всъщност е мрежа от каньони. Популярен начин за разглеждане на мястото е влакът „Чиуауа ал Пасифико”, който минава през 37 моста, 86 тунела, стигайки 2,400м надморска височина.

Колка

Намира се в южната част на Перу. Не е особено стръмен, но все пак си остава много опасен. Тук основна атракция е южноамериканският кондор, който прелита близо до скалите.

Самария

Намира се на о-в Крит и повече от 250,000 човека го посещават годишно. Там можете да се разходите по пътеките, които са по очертани маршрути и отнемат между 4 и 7 часа ходене.

Уаймеа

Намира се на остров Кауаи в Тихия океан. Той е най-разноцветният каньон в света.

Каньон на антилопата

Това е един от най-фотографираните каньони в света. Намира се в САЩ. Той обаче може да бъде много опасен. През 1997 година 11 туристи загиват след наводнение в една от по-ниските части на каньона.

Речен каньон

Този каньон е огромен. Намира се в Намибия и е една от най-популярните туристически дестинации в страната.

Гранд Каньон

Той определено е най-известният каньон в света. Дълъг е близо 500км, а скалите са високи близо 2км. Той не е най-големият или най-високият, но хиляди туристи остават омагьосани от красотата му.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg