НФСБ обвини медиите за думите на Валери Симеонов

В позицията се добавя, че децата с увреждания се използват за политически цели и дестабилизация на правителството

НФСБ обвини медиите за думите на Валери Симеонов

От политическата партия на Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) обвиниха медиите за лъжлива кампания срещу вицепремиера. В официална позиция те казват, че думите му са извадени от контекста.

„Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България“, се посочва в съобщението.

В позицията си от НФСБ добавят, че остро се осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели. Според тях целта е дестабилизация на правителството.

От партията добавят, че НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. „Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза "уж" се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели“, допълват от НФСБ.

"Злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустимо! НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма", заявяват от НФСБ.

Коментари: 0