Николас Мадуро опитал да изнесе държавни активи на Венецуела в България

Това твърди депутатът Карлос Папарони, който писа за случая в Twitter

Николас Мадуро опитал да изнесе държавни активи на Венецуела в България

Снимка: БТА

Президентът на Венецуела Николас Мадуро се е опитал да изнесе активи на националната петролна компания PDVSA в България. Това оповести венецуалският депутат Карлос Папарони в Twitter. 

По думите му Петролеос де Венесуела е искала да използва брокерска къща в България, „за да продължи да краде парите на Венецуела“. Депутатът изтъква, че PDVSA принадлежи на гражданите. 

„Вече се свързахме с България! Те няма да откраднат повече и долар“, пише още Папарони в публикацията си в социалната мрежа. Латиноамериканската държава е в тежка икономическа и политическа криза. В страната има широко недоволство от управлението на Николас Мадуро, обвинен, че е наложил незаконен режим и е довел Венецуела до крах. Инфлацията достига милионни проценти, а друг пример за степента на проблемите е и това, че от началото на кризата от са емигрирали около 3 млн. души. 

През януари лидерът на опозицията Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за временен държавен глава. Казусът с Венецуела е една от международните топ теми в момента, разделящи света. Десетки държави, сред които САЩ и редица латиноамерикански и европейски страни, подкрепиха Гуайдо, докато други като Китай, Иран и Турция все още са на страната на Мадуро. 

Темата е все по-обсъждана и в България, където президентът Румен Радев разкритикува правителството заради липсата на позиция по случая. 
Коментари: 0