Николова отиде да рекламира българския туризъм в Русия

България е готова да приеме гости от Русия, като една сигурна дестинация, обяви министърът на туризма

Николова отиде да рекламира българския туризъм в Русия 2 Снимки

Снимка: Министерство на туризма

Министърът на туризма Марияна Николова взе участие по време на откриването на Международното туристическо изложение ОТДЫХ/LEISURE. В приветственото си слово Николова заяви, че стотици хиляди руски граждани идват на почивка в България.  

„Гостите ни от Русия предпочитат нашите златни черноморски плажове, спа и уелнес центрове, гурме, културни и исторически маршрути. Страната ни има много възможности за масов и специализиран висококачествен туризъм, което прави България атрактивна и конкурентна дестинация на четири сезона“, заяви министър Николова.

Тази година обаче руските туристи липсват по българските курорти заради спрените чартърни полети между България и Русия заради коронавируса. Многократно министър Николова обяви, че провеждат разговори с руснаците, за да се възобновят полетите между двете държави, но без резултат. Такива разговори са предвидени и по време на туристическото изложение.

„Въпреки всички трудности, с прилагането на навременни противоепидемични мерки за ограничаването на заразата и на икономически мерки в помощ на туристическия сектор, България е готова да приеме гости от Русия, като една сигурна дестинация в контекста на продължаващата коронавирус криза“, каза тя и отново изтъкна, че Министерството на туризма усилено работи за възстановяване на туристическите посещения с Русия, което е цел и за двете страни.

Излoжeниeтo щe e в paмĸитe нa тpи дни - oт 7 дo 10 ceптeмвpи. На него България има щанд, на който български туроператори могат да се рекламират. Πpeз тoвa вpeмe Mapиянa Hиĸoлoвa щe ce cpeщнe вицeпpeмиepa нa Pycĸaтa фeдepaция Дмитpий Чepнишeнĸo и c пpeдceдaтeля нa Фeдepaлнaтa aгeнция пo тypизмa Зapинa Дoгyзoвa.

Коментари: 0