НКЖИ стартира работа със земекопна техника в пострадалите райони

Възстановено е движението в жп участъка Михайлово-Калояновец

НКЖИ стартира работа със земекопна техника в пострадалите райони
3728 ~ 1 мин. четене

Днес, започват аварийни дейности в междугарието Харманли – Любимец със земекопна техника и подбивна машина за възстановяване на земното платно и укрепване на железния път. Движението на влакове в района беше прекъснато вчера от 16.15 ч., след свличане на баластова призма и отнесено земно платно.

Създава се организация и за стартиране на възстановителни дейности по 83-та жп линия, в междугарията Любеново – Гълъбово и Гълъбово – Симеоновград. Там положението остава сериозно, а водата все още не се е оттеглила.

На 07.09.2014 г., в 16.40 ч., бе възстановено движението на влакове в междугарието Михайлово-Калояновец, път 1. В момента в железопътния участък е разположена тежка пътна механизация за достабилизиране на железния път. По време на възстановителните работи, скоростта на движение на влаковете е намалена на 25 км/ч .

Продължават аварийните дейности по път 2, където нанесените щети са по-големи. Районът пострада сериозно след наводнението в област Стара Загора.

От компанията припомнят, че на 06.09.2014 г.., в 04.00 ч., е преустановено движението в междугарието Димитровград-север – Меричлери, а същия ден е възстановено в 12.30 ч.; на 06.09.2014 г., в 04.00 ч., е преустановено движението в гара Харманли, поради наводнени коловози и перони; на 06.09. 2014 г., в 06.00 ч., е преустановено движението Михайлово – Калояновец по наводнени коловози.

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура” от три дни работят денонощно по отстраняване на повредите по железния път и възстановяване на влаковото движение.Подкрепи Economic.bg