Nokia придоби 100% от Alcatel-Lucent

Бъдещето на компанията е по-привлекателно от всякога

Nokia придоби 100% от Alcatel-Lucent
568 ~ 1 мин. четене

Финландската компания Nokia е приключила придобиването на френско-американската Alcatel-Lucent за 15.6 млрд. евро. От Nokia коментират, че покупката и интеграцията на компанията са станали много бързо.

С придобиването Nokia ще увеличи своите възможности за развитие на телекомуникационния бизнес на фона на нарастващото търсене на цифрови данни.  

Nokia и Alcatel-Lucent са действали като една компания от началото на тази година, но операцията за закупуване на 100% от акциите на производителя на телекомуникационно оборудване са завършени сега.

Планът за преструктуриране на Nokia доведе до възможността значително да се ограничат загубите на Alcatel-Lucent , които паднаха от над $700 млн. през второто тримесечие на годината, до $135 млн. през третото.

От Nokia коментират, че сега започва реорганизация на структурата на обединената корпорация. Сделката между двете компании започна още през април 2015 г.,но тогава Nokia придоби 79% от акциите на Alcatel. Придобиването на Alcatel-Lucent ще донесе незабавни ползи за Nokia и бъдещето на компанията е по-привлекателно от всякога, коментират от дружеството. 

Преди няколко месеца стана ясно, че световноизвестната марка мобилни телефони Nokia ще възкръсне. Това ще се случи след като Microsoft обяви официално, че продава бизнеса с мобилни телефони заедно с правата за бранда Nokia за сумата от 350 млн. долара. Компанията ще продължи да развива платформата Windows 10 Mobile.

Подкрепи Economic.bg