Нов директор в Райфайзенбанк България

Мартин Питлик става член на Управителния съвет с ресор „Управление на риска и финансите“

Нов директор в Райфайзенбанк България
644 ~ 1 мин. четене

Надзорният съвет на „Райфайзенбанк /България/“ ЕАД определи Мартин Питлик за член на Управителния съвет и Изпълнителен директор на банката с ресор „Управление на риска и финансите“. По този начин Управителният съвет на Райфайзенбанк ще е в състав – Оливер Рьогл, председател и членове – Ценка Петкова,Ани Ангелова, Евелина Милтенова, Добромир Добрев и Мартин Питлик.

Мартин Питлик се присъединява към екипа на Райфайзенбанк (България) ЕАД от Райфайзен Банк Унгария, където е заемал длъжността Директор „Управление на риска“. Той има над 25 годишен банков опит в областта на кредитирането и управлението на риска, като 15 от тях са преминали в Централна и Източна Европа. Освен в унгарската Райфайзен Банк, той е бил директор „Управление на риска“ и в словашката  банка  от Групата Райфайзен – „Татра Банк“. Завършил е Университета в Мюнхен и има докторска степен по икономика от Университета в Бамберг/Германия. Г-н Питлик владее немски, английски, чешки и словашки език.

Питлик поема функциите на директор „Управление на риска и финансите“ в Райфайзенбанк /България/ от г-жа Моника Рух, която продължи кариерата си в Райфайзен Банк Интернешънъл АГ.

Назначението на г-н Питлик e одобрено от БНБ и е вписано в Търговския регистър към Агенция по вписванията. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg