Нов ремонт на магистрала „Хемус“ ще продължи цяло лято

От понеделник се ограничава движението в платното за Варна

Нов ремонт на магистрала „Хемус“ ще продължи цяло лято

Снимка: АПИ

10164 ~ 1 мин. четене

Нов ремонт на виадукт на магистрала „Хемус“ започва в понеделник, 4 май, и ще продължи до септември. Това съобщават от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Става въпрос за стоманения виадукт при 35-ти км на АМ „Хемус“, който не е ремонтиран от изграждането му през 80-те години.

Заради ремонта ще се ограничи движението в платното за Варна. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като ще има една лента за Варна и две за столицата.

Държавното дружеството „Автомагистрали” ЕАД ще работи мобилизирано, за да може строителните дейности да приключат до средата на септември, казват от АПИ.

Строителните работи  включват нови хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничителни системи и маркировка. Предвидена е подмяна на дилатационни фуги, лагери, усилване на връзките на стоманената конструкция, антикорозионна защита на съоръжението и др.

На АМ "Хемус" продължават ремонтите на виадукта при 19-ти км, край с. Потоп, и на тръбата за София на тунел “Витиня”. Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. От АПИ са категорични, че ремонтите са наложителни и трябва да бъдат направени, за да се пътува много по-безопасно и удобно по обновени пътни участъци.

Коментари: 0