Нов високотехнологичен завод отваря край Пловдив

По предварителни разчети първоначално ще бъдат разкрити 150 нови работни места

Нов високотехнологичен завод отваря край Пловдив

Снимка: Profilink

24896 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Нов високотехнологичен завод за направата на алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади ще бъде открит след около година и половина край Пловдив. Инвестицията в завода с обща площ от около 200 дка е близо 40 млн. лв.

По проект до края на юни 2022 г. трябва да бъде изградено първото производствено-складово хале с разгъната застроена площ 22 500 кв. м. През следващите 5-10 години се предвижда построяването на още три такива. 

По предварителни разчети предприятието ще стартира дейност в периода юли – септември 2022 г., като тогава ще бъдат разкрити 150 нови работни места.

Инвестицията в бъдещия завод е на „Интерлинк Груп“ АД, управлявана от Здравко Линкин. А дейност в него ще започне да извършва дъщерното дружество „Профилинк“ ООД, за което това ще бъде четвърта производствена база.

Капацитетът на предприятието на първия етап се очаква да е от порядъка на 10 хил. тона алуминиеви профили годишно. Той ще бъде постигнат при напълно автоматизиран производствен процес.

Първата копка на завода ще бъде направена на специална церемония в сряда в индycтpиaлнa зoнa „Mapицa“, чacт oт „Tpaĸия иĸoнoмичecĸa зoнa“.

Коментари: 0