Нов завод за автомобилни кабели правят край Шумен

Инвестицията е 17 млн. лева, ще бъдат открити 40 работни места

Нов завод за автомобилни кабели правят край Шумен
5494 ~ 1 мин. четене

 „САРК България“ АД ще инвестира 17 млн. лв. в завод за електрически кабели, основно за автомобилната промишленост, както и специални проводници, които имат широка употреба в авиационната и отбранителната индустрии. Ще бъдат открити 40 нови работни места.

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на компанията за проекта „Производство на медни проводници“. 

Заводът, който се предвижда да бъде изграден в индустриалната зона на гр. Шумен, ще е с обща площ 69 000 кв.м., ще бъде оборудвана с щадящи околната среда модерни машини, напълно съответстващи на съвременните технически изисквания. Местата за производство и административните сгради ще заемат около 7400 кв. м. Предприятието се очаква да заработи до пет години.

От началото на 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 15 сертификата тринадесет за клас А, един за клас Б и един за приоритетен инвестиционен проект. Общо предвидените инвестиции възлизат на 690.316 млн. лв. и се очаква разкриване на 1316 нови работни места. Шест от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

Подкрепи Economic.bg