Ултрамодерна бизнес сграда отвори врати в сърцето на София

Компанията TELUS, която основно се помещава в бизнес-центъра, планира да разкрие нови 2000 работни места до 2020 г.

Ултрамодерна бизнес сграда отвори врати в сърцето на София

Снимка: Economic.bg

12477 ~ 2 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Днес в центъра на столицата отвори врати нова модерна бизнес сграда, предаде репортер на Economic.bg. На стилното откриване на ул.Алабин 1 присъстваха зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, посланикът на Канада за България и Румъния Н. Пр. Кевин Хамилтън, както и главният изпълнителен директор на „TELUS International” Джефри Пюрит. Именно на TELUS е кръстен и бизнес-центърът – TELUS Tower. Сградата е висока 72 метра и е една от най-големите бизнес сгради в центъра на столицата. 


Аутсорсинг компанията TELUS International в София търси не толкова бизнес клиенти, а е ориентирана към намиране и наемане на хора за екипите и проектите, които разработва. Към момента във фирмата работят над 1500 служители, разположени на 6 етажа. 


За своя персонал TELUS предлага иновативна библиотека, велопаркинг, зони за забавление и релакс, йога, зали за масажи, кухненски помещения и зали за срещи. Журналистите успяха да разгледат модерните условия за работа, които дори включват и импровизиран „гараж“, където служителите могат да играят игри на Playstation и да се отърсят от работната атмосфера. Името на всеки офис е изписано на вратата - цвете, което e и изрисувано на стената вътре. 


В тази стая се организират и турнири по FIFA, където участие може да вземе всеки желаещ, който се регистрира. Тази събота ще се проведе и един от откритите турнири.


Всеки офис носи името на цветето, изрисувано вътре.


„Telus вече е най-големият работодател в своята сфера в страната, а фактът, че прави следващата стъпка с инвестиция от 5 млн. лв. и разкриването на нови 500 работни места, показва, че компанията с чувства добре в България“, посочи на откриването зам.-министър Манолев.


Бизнес сградата очарова с интересен дизайн и архитектура, а според изпълнителния директор тя ще се откроява като основна подкрепа на бизнеса в начинанията му. Най-голямата компания, която заема и най-голяма площ от 20-етажната сграда е Telus International.


„В TELUS International се вълнуваме да разширим нашата дейност. Искаме да разкрием нови 2000 работни места до края на 2020 година“, заяви Пюрит. Той коментира, че ще се използват IT технологии от следващо ниво – такива, за да помогнат да се търси таланта у хората и да се участва активно в глобалната дигитализация на света, и това да започне от София.


„През следващите години планираме да инвестираме над 150 млн. евро в местната икономика. Даваме там, където живеем“, допълни изпълнителният директор на TELUS. Той посочи, че в избора на държава, в която да продължат разширяването си, основен фактор са били стабилността и предвидимостта, която България им предлага и изрази надежда, че управлението на страната ще продължи да им гарантира това.


Дизайнът на офис пространствата на компанията е дело на водещите европейски архитекти от AmaDesign, проектирали и централата на TELUS International в Букурещ.


Това е мястото, където се подписват всички договори с нови служители.

На тази таблица е изобразена възможността за израстване във фирмата на Telus. Тя се намира в стаята за договори и е една своеобразна мотивация за новите служители.

Подкрепи Economic.bg