Нова двойка се намеси в президентската надпревара

Националистите обявиха кандидатите си за изборите на 6 ноември

Нова двойка се намеси в президентската надпревара

Снимка: Стоян Йотов

Нова кандидат-президентска двойка се намеси в предизборната надпревара. Националистическите формации Атака, НФСБ и ВМРО се обединиха около кандидатурите на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов за президент и депутата от Атака Явор Нотев за вицепрезидент.

Това е поредното доказателство за затоплянето на отношенията между доскорошните врагове Валери Симеонов и Волен Сидеров. Вчера от НФСБ официално потвърдиха, че подкрепят двамата кандидати. Очакваше се единствено позицията на Атака.   

НФСБ подкрепи кандидатурата, издигната от Инициативния комитет, моите притеснения са по-скоро по линия на другите 2 партии. При Атака – Волен Сидеров трябва да преодолее своето его, и да отстъпи в случая с Явор Нотев. И вторите ми притеснения са по линия на ВМРО - да не би да поискат и вицепрезидентския пост”, обясни лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Малко по-късно и Сидеров подкрепи двамата кандидати, показвайки, че значително са подобрили отношенията си със Симеонов.

Атака подкрепя тази идея, ще подкрепим тази двойка като партия, като електорат. Искам да благодаря на г-н Симеонов и г-н Каракачанов за тези месеци, в които търсихме това единение, това окрупняване на патриотичния вот и в крайна сметка имаме един успех. Това е една стъпка за бъдещи действия за парламентарни избори. Да заявим едно присъствие и да бъдем фактор, особено в това кризисно време”, заяви Волен Сидеров. 

Коментари: 0