Новаков: Пакетът „Мобилност“ е български успех

Евродепутатът коментира изказванията на Петър Курумбашев, че е рано да се празнува победата

Новаков: Пакетът „Мобилност“ е български успех
Г-н Курумбашев трябва финално да вземе решение – това успех ли е или провал. Никъде не съм казал, че това е само мой успех. Няколко пъти изтъкнах общите усилия. Няколко пъти Курумбашев обаче отправи подигравки, включително и с лични нападки и грозни думи в парламента. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков относно изказването на неговият колега в Европейския парламент (ЕП) Петър Курумбашев, че е рано да се празнува победа за промените в пакета „Мобилност“. 

"В първоначалния си вид предложенията бяха наистина пагубни за българските превозвачи. Това ме накара да се отдам изцяло на тяхната кауза. Петър Курумбашев каза, че не съм бил генерал, за да побеждавам някого си. Аз не съм генерал, но не съм и дезертьор. Бях там при гласуването и се борих, а него го нямаше. Не приемам критики от човек, който не е свършил нищо по темата. Той рапира пред медиите", заяви Новаков. По негови думи гласуването на пакета миналия понеделник е български успех и има време, за да се работи още по промените.

В началото на миналата седмица след гласуване в ЕП Андред Новакоя обяви „капитулацията“ на пакета „Макрон“, но се оказа, че той е прибързал с празненствата. Международните шофьори могат да продължават да спят в камионите си и да не се прибират у дома всеки месец, както беше заложено в промените, но бяха „насадени“ нови ограничения, които определено ще бъдат в ущърб на българския транспортен бранш.
Коментари: 0