Новата Opera идва с директен достъп до Messenger и WhatsApp

Това е поредният опит на компанията да привлече нови потребители

Новата Opera идва с директен достъп до Messenger и WhatsApp
660 ~ 1 мин. четене
Opera може и да не се слави като особено популярен браузър, но трябва да ѝ се признае, че продължава да се бори усилено със статуквото и се стреми да добавя разнообразни функции в опит да привлече нови потребители. Най-новото допълнение е страничната лента за съобщения, вградена директно в интерфейса на браузъра. От там потребителите вече ще могат да влязат директно в профилите си в Messenger, WhatsApp и Telegram без да напускат самата Opera. 

За първи път тази характеристика се появи в експерименталния браузър Neon, който има предназначението да тества най-странните идеи на компанията. Сега тази функционалност бе пренасочена към основния браузър като част от визуалното освежаване на компанията, наречено „Reborn”. 

Освен с въпросната лента, Opera Reborn дебютира с нов дизайн, предлагащ анимирани икони, цветни теми и специален тъмен режим. Браузърът включва и други функции, които Opera добави през изминалата година, включително вграден инструмент за блокиране на реклами. 

Специалистите обаче смятат, че както и при предишните актуализации, така и сега остава усещането за повърхностност, пише The Verge, като допълва, че достъпът до чат приложения в браузъра е хубаво нещо, но с тях интерфейсът изглежда претъпкан. И докато Opera твърди, че по този начин потребителите пестят време в превключване от един прозорец към друг, за повечето хора достъпът до приложенията е възможен с добре познатата „alt+tab” комбинация. 

При всички положение актуализацията е начин Opera да дефинира свой образ спрямо конкуренцията и надежда, че ще привлече по-голям интерес. 
Подкрепи Economic.bg