1000 нови работни места отваря завод в Търговище

Фабриката на „Зенон България” разширява производството с нова база

1000 нови работни места отваря завод в Търговище

Заводът „Зенон България” ще открие нова производствена база в Търговище и ще разкрие над 1000 работни места в началото на 2017 г. Това стана ясно след среща на ръководството на завода с кмета на града д-р Дарин Димитров, съобщава Kmeta.bg.

Градоначалникът имаше възможността да разгледа високотехнологичното производство на завода, отблизо да се запознае с дейността му и да обсъди бъдещото му бизнес развитие.

Предприятието в Търговище работи като подизпълнител на фирма „Язаки България“ ЕООД от 2009 г. и основната му дейност е да произвежда кабелни инсталации за автомобилите на „Рено”.

На срещата стана ясно, че „Зенон България” е сключил договор и с „Мерцедес” за модела „Смарт”, което доста ще увеличи обема на работа. Това води и до разширяване на компанията. В момента в завода работят близо 1000 души.

По време на посещението градаоначалникът изрази надежда и други инвеститори да разкриват нови работни места в Търговище. „Наша основна отговорност е да подпомагаме бизнеса, за да може той да създава нови работни места и добра реализация за съгражданите ни”, сподели още кметът на Търговище.

Той похвали завода за изградения учебен център за повишаване на квалификацията на работниците, който е изграден в производствената база и за подкрепата, която „Зенон” оказва на Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики” в Търговище за дуалното образование. По този начин учениците от гимназията имат реална възможност за обучение на практика.

Коментари: 0