Новият флагман на Xiaomi „безсрамно“ копира iPhone X

Китайската компания представи Mi 8, Mi 8 Explorer Edition и Mi 8 SE

Новият флагман на Xiaomi „безсрамно“ копира iPhone X

Снимка: Xiaomi

Китайският производител на смартфони Xiaomi изгради своята империя, базирайки устройствата си на американския iPhone, смятат експертите. Вчера компанията представи три нови телефона и по всички личи, че не се е отучила от навика си да копира продуктите на Apple. 

Сред новите смартфони на Xiaomi е и флагманът Mi 8. Един бегъл поглед е достатъчен, за да се установи, че той изключително много напомня на юбилейния iPhone, включително заради тъй наречения прорез в горната част на екрана. Нещо повече, Mi 8 разполага и със своя версия на Animoji функцията, а китайският играч не се е поколебал да клонира и опцията за Face ID за лицево разпознаване и отключване. 

С други думи: Това е iPhone X, задвижван от Andorid, пише Mashable. 

Любопитна е и още една подробност. Повечето ще си спомнят, че когато Apple миналата година обяви своя юбилеен iPhone, на практика не спази подредбата в наименованието му. Ако я следваше, той трябваше да се казва iPhone 8, а заедно с него да пусне и и подобрените версии на предходния iPhone – 7S и 7S+. Вместо това гигантът лансира усъвършенствания телефон iPhone 8 (ъпгрейд на iPhone 7), а новия си флагман кръсти „Х“ - от десетата годишнина. 

Е, Xiaomi прави нещо подобно с Mi 8, прескачайки също една цифра. Всички очакваха след Mi 6  на пазара да се появи Mi 7, но това не се случи. Компанията го представи като „8“, също за да отбележи юбилей – осмата годишнина на производителя. 

Малко повече за устройствата Mi 8, Mi 8 Explorer Edition и Mi 8 SE

Mi 8 може да е крещящ клонинг на iPhone X, но това не означава, че в същото време не респектира сам по себе си, пише Mashable. 

6.21-инчовият дисплей на смартфона е AMOLED и с Full HD+ резолюция. Машината е захранена с чип Qualcomm Snapdragon 846, има 6 GB RAM и версии с 64, 128 и 256 GB памет. Батерията е 3 400 mAh и е поддръжка на Quick Charge 4.0.

Що се отнася до камерата, Mi 8 идва с двойна 12-мегапикселова оптична система (подобна на тази в iPhone X). Поглед в прореза отпред също напомня на американския телефон, като в него се помещава и 20 MP предна камера. От снимките по-горе личи, че в прореза са внедрени сензори, включително инфрачервен, наподобяващ TrueDepth технoлогията в iPhone X. От Xiaomi обясняват, че този сензор позволява по-сигурно отключване с Face ID технологията, както и по-добро използване на тъмно. 

Той обаче предоставя и още една функция, присъща за iPhone X – използването на анимирано емоджи, което копира мимиките на вашето лице. Ето как изглеждат Animoji на Xiaomi: 


Xiaomi се похвали, че Mi 8 е първият телефон с „двоен GPS“. От компанията обясняват, че усъвършенстваният GPS сензор комбинира стандартната L1 честота с L5 честотата, за да подобри точността на местоположението до три пъти.

Смартфонът идва и без жак за слушалки, като потребителите ще трябва да използват безжични такива. 

Mi 8 ще излезе на пазара през юни, като цената му стартира от 2 699 юана (около 421 долара). 

Mi 8 Explorer Edition е почти идентичен на Mi 8, но с няколко изключения. Първо, той идва само в 8GB версия с 128GB място за съхранение. Освен това има сензор за пръстови отпечатъци в дисплея. Не на последно място, има прозрачен дизайн, който позволява да се види вътрешността му. Mi 8 Explorer Edition ще струва 3 799 юана (около 592). 

Mi 8 SE е телефон от средния клас с по-малък 5.88-инчов екран и резолюция 2444x1080, процесор Qualcomm Snapdragon 710, 4GB или 6GB RAM и 64GB памет. Батерията е 3 120 mAh.

Подобно на сродните му устройства, Mi 8 SE има двойна камера (12-мегапикселова + 5-мегапикселова) на гърба и 20-мегапикселова предна камера.

Xiaomi не обяви дата на пазарния дебют на Mi 8 SE, но се знае, че цената му ще е 1 799 юана (около 281 долара) за 4GB RAM модела и 1 999 юана за версия 6GB RAM.


Коментари: 0