Ново издание на стажантската програма на Мтел

Компанията приема средно по 60 стажанти всяка година, 1/3 от тях биват назначени на работа

Ново издание на стажантската програма на Мтел
188 ~ 2 мин. четене

Мтел стартира набиране на кандидати за единадесетото издание на стажантската си програма, като тази година тя ще премине под мотото „Експедиция Мтел“.  Компанията представи детайли относно условията за кандидатстване на ежегодния кариерен форум „Дни на кариерата“, който се провежда  в НДК.

Стажантската програма на Мтел е целогодишна, а професионалните направления, в които телекомът ще приема стажанти, са „Маркетинг“, „Право“, „Информационни технологии“, „Финанси“, Човешки ресурси“, „Телекомуникации“ и “Корпоративни комуникации“.

Кандидатите могат да изпращат своите документи директно през сайта на компанията.

Всяка година кандидатстващите за стаж в телекома са приблизително 2000, а средната им възраст е 21 години. От 2005 година досега в стажантските програми на компанията са взели участие приблизително 800 младежи, а телекомът е инвестирал в тяхното развитие близо 3 милиона лева. Компанията приема средно по 60 стажанти всяка година, като статистиката показва, че 1/3 от тях биват назначени на работа след приключването на програмата.

В миналогодишното издание на стажантската програма участие взеха 96 студенти от български и чуждестранни университети като СУ „Св. Климент Охридски“, ТУ - София, АУБ, University of Portsmouth, Utrecht University of Applied Sciences и други. По време на обучението им, Мтел организира различни дейности и редица активности като тренинги, доброволчески тиймбилдинг, онлайн обучения, чрез които младежите успяха да се опознаят и да изградят една по-приятна и ползотворна работна среда. През това време те работиха и по реални казуси, като резултатите от труда им бяха представени в края на стажантския период.

Стажантската програма е част от политиката на компанията да подпомага професионалното развитие на младите надежди, като освен чрез нея компанията се старае да ги подкрепя и чрез партньорства с множество от най-големите български университети, както и чрез участие в редица кариерни форуми.

Коментари: 0