Ново злато за българския ансамбъл по художествена гимнастика

България спечели и 7 медала на Световната купа в Ташкент

Ново злато за българския ансамбъл по художествена гимнастика
Българският ансамбъл извоюва злато за съчетанието с въжета и топки на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. България спечели и още 7 медала. 

В последния финал на отделните уреди в състезанието най-добри бяха Симона, Дянкова, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Лаура Траатс с оценка 17,600. Второто място е за Украйна със 17,400, а третото за Русия със 17,100. 

Момичетата на Весела Димитрова по-рано днес взеха сребро във финала на пет обръча с 18,300. На първо място се класира Русия с оценка 18,800 за съчетанието си. Вчера отново момичетата спечелиха сребро в многобоя, като отново завършиха след Русия. 

Общият брой на отличията на България в Ташкент е седем, след като Катрин Тасева спечели сребро на бухалки и бронз в индивидуалния многобой и на топка. Боряна Калейн по-рано днес също спечели бронз на бухалки във индивидуалните финали на отделните уреди.

Катрин извоюва бронзов медал в многобоя, а Боряна се класира на 4-то място, след като направи впечатляващ дебют на състезание от такъв ранк. Първите две места са за руските представителки Арина и Дина Аверини. 
Коментари: 0