Няколко идеи за ваканция през 2020 г.

CNN определи най-добрите дестинации за посещение през новата година

Няколко идеи за ваканция през 2020 г.

Снимка: Pixabay

5266 ~ 3 мин. четене

Независимо дали искате да си починете на отдалечен остров, да се впуснете в щуро приключение или просто да разгледате, то определено новата 2020 г. е подходяща за това. Ето защо CNN изготви списък с няколко места по света, които според тях са перфектни за ваканция през новата година.

Копенхаген, Дания

Известен като щастливата столица на една от най-щастливите страни в света, Копенхаген от известно време се превърна в любима дестинация на туристите. Столицата на Дания привлича пътешествениците с цветните си търговски къщи, модерните ресторанти и колелетата. Музеят на Копенхаген отваря врати отново през 2020 г., допълнен с многомилионно потапящо преживяване.


Мъртво море

На границата на Израел и Йордания, Мъртво море е „соленият оазис“, където политическите конфликти между двете държави сякаш са забравени. Водата в морето е почти осем пъти по-солена от океана, а ключовото местоположение на Мъртво море го прави перфектната дестинация за почивка в Близкия Изток. Освен това се намира само на 34 километра от Йерусалим.


Доминикана

Доминиканска република в източния карибски басейн привлича туристи от цял свят със своите буйни дъждовни гори, 365 реки и живописна природа. За съжаление островът с площ 290 квадратни мили претърпя големи разрушения след урагана Мария. Обновеният 28-стаен екокурорт Розали Бей ще бъде възобновен през февруари 2020 г., а реконструираните ековили Jungle Bay ще работят за туристите отново от юни 2019 г. Ако решите, че това е вашата дестинация за 2020 г., то задължително трябва да запазите час за гмуркания в океанския риф, където ще видите отблизо морските обитатели.


Естония

В Естония тази година ще се проведе най-голямото хранително-вкусово събитие в света. През май 2020 г. в тази северна страна ще се проведе състезанието Bocuse d'Or Europe. Това е състезание по готвене на живо, което отдава почит на покойния френски готвач Пол Бокузе. Страната участва в кулинарното шоу от десетилетие, но това е първият път, в който ще бъде домакин.


Галуей, Ирландия

Галуей тази година поема щафетата от Пловдив и се превръща в Европейска столица на културата. Ето защо това е една от дестинациите, които ако решите да посетите през тази година, няма да сгрешите. Международният фестивал на изкуствата в Голуей се провежда ежегодно през юли, а през 2020 г. на сцената ще излязат Pixies, Flaming Lips и Sinéad O'Connor. Състезанията в Голуей стартират в края на юли и продължават през август. Омейн Странд в Кънемара се превръща в състезателна писта, като коне и техните ездачи препускат в пясъците.


Ямайка

Островът е любимото място на най-известния шпионин в света - Джеймс Бонд. В случай че решите да посетите Ямайка, то за нищо на света не трябва да пропускате изумителния скален хотел Rockhouse в Негрил. Сред гостите на хотела са били Боб Марли, Боб Дилън и The Rolling Stones. След завземането на имота през 1994 г., собствениците на курорта безпроблемно са слели неговото рокендролско наследство с устойчив дизайн, екологична отговорност, общност и цялостност.


Киргизтан

Сгушен между Китай на изток, Казахстан на север и Узбекистан на запад, Киргизстан е чудесна дестинация. Киргизтан е малко известна на международните посетители, но определено си заслужава да я посетите. Може да се насладите на красивите каньони, които по нищо не отстъпват на американския Запад. През зимата любителите на ските, могат да практикуват този спорт около град Карака. Докато през лятото идеалното забавление е конна езда през планините Тиен Шан.


Коментари: 0