Няма да спират тока по празниците

Екипи на ЧЕЗ ще бъдат на разположение в Коледната и Новогодишната нощ

Няма да спират тока по празниците

На 24 и 31 декември, с цел незабавна реакция при възникването на евентуални аварии, на разположение ще бъдат 110 екипа на ЧЕЗ. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира 400 екипа, снабдени с необходимата екипировка за работа при тежки условия. По време на коледните и новогодишните празници, за периода от 24 декември 2015 г. до 5 януари 2016 г., ЧЕЗ преустановява планираните изключвания на електрозахранването.

Компанията призовава клиентите да използват разумно и отговорно електроенергията през настъпващите Коледни и новогодишни празници. Традиционно дългите поредици от неработни дни и приготовлението на празничните трапези водят до значително увеличение на консумацията на ток в домакинствата.

ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че е важно при по-дълго отсъствие да изключват уредите в дома си от електрическите контакти. Включените в контакта уреди консумират електроенергия, дори когато са в режим на готовност и реално не се ползват. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални повреди.

На разположение на клиентите е онлайн функцията на сайта на ЧЕЗ „Планови ремонти и аварии“,    където и през мобилен телефон или таблет на адрес m.cez.bg, могат да получат информация в реално време за прекъсванията на електрозахранването, както и очакваното време за неговото възстановяване.  

Коментари: 0