\"Няма такъв терористичен акт, който ще спре похода на свободата\"

Джон Кери, американски държавен секретар, по повод събитията в Париж

\

Няма такъв терористичен акт, който някога ще спре похода на свободата. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери, часове преди голямата манифестация в Париж срещу атаките, при които загинаха 17 души във Франция, цитиран от АФП.

Тази сутрин сме солидарни с французите, които дефилират в знак на почит към жертвите на кървавото нападение срещу редакцията на "Шарли ебдо" в Париж, каза ръководителят на американската дипломация по време на визитата си в Индия, който следващата седмица ще пристигне и в София.

Ние сме на тяхна страна, не само изпълнени с гняв и възмущение, но и от солидарност и решителност да се изправим срещу екстремистите и заради каузата, от която екстремистите толкова се страхуват и която винаги е обединявала нашите страни – свободата, каза той.

Заедно сме в свободата и заедно заявяваме, че няма терористичен акт, който някога да спре похода на свободата, подчерта Кери. В петък в книгата за съболезнования във френското посолство във Вашингтон той написа: Да живее Франция!".

На голямата манифестация днес във френската столица САЩ ще бъдат представени от министъра на правосъдието Ерик Холдър.
Коментари: 0