Столична община нареди да се премахне оградата в кв. ”Стрелбище”

На мястото фирма възнамерява да строи 43-етажна сграда

Столична община нареди да се премахне оградата в кв. ”Стрелбище”
Столична община е издала заповед на фирма "НИКМИ" АД да премахне поставената оградата, която спира движението. Движението е спряно по съществуващия път, който свързва жилищни блокове от кв. "Стрелбище" с бул. "Петко Тодоров".  

На мястото фирмата възнамерява да строи 43-етажна сграда.  Вчера граждани излязоха на протест срещу планирания строеж на небостъргач. Десетки жители на квартал "Стрелбище", са против изграждането на висока сграда на мястото на градинка в района. Те блокираха кръстовището на бул."България" и бул."Иван Гешов".

Поставената ограда по границите на имота при бул. "България" и бул. "Акад. Ив. Гешов" възпрепятства и достъпа до канализационен колектор и водопровод, като ограничава нормалната им експлоатация. Съгласно закона фирма "НИКМИ" АД има срок за доброволно премахване на оградата, съобщи пресцентърът на Столична община.

Гражданите настояват зеленината и дърветата в района да бъдат запазени. Главният архитект Здравко Здравков също е против застрояването, но съдът вече се е произнесъл в полза на инвеститора. Последният вече е оградил терена и е започнал премахването на улица, която попада на територията на имота му.

Коментари: 0