Обявиха името на новото кралско бебе

То носи имената на баща си и дядо си

Обявиха името на новото кралско бебе

Снимка: БТА

Британският принц Уилям и съпругата му херцогиня Катрин обявиха името на третото си дете. Малкият принц, който се роди в понеделник, ще носи името Луи Артър Чарлз, съобщиха от двореца Кенсингтън на официалния си профил в Twiiter.

"Херцогът и херцогинята на Кембридж са щастливи да съобщят, че са кръстили новородения си син Луи Артър Чарлз. Бебето ще бъде наричано Негово кралско височество принц Луи на Кембридж", пише на страницата на Кенсингтънския дворец.

Малкият принц проплака за първи път на 23 април в частното крило "Линдо" в лондонската болница "Сейнт Мери", където се родиха и по-гoлемите му брат и сестра - принц Джордж и принцеса Шарлот.

Негово кралско височество Луи Артър Чарлз е шести правнук на кралица Елизабет Втора и пети подред в наследяването на престола, след дядо си, престолонаследника принц Чарлз, баща си принц Уилям, четиригодишния си брат принц Джордж и двегодишната си сестра принцеса Шарлот.

Луи е едно от имената, които носи принц Уилям, както и братът на новородения принц - принц Джордж.

Артър също е сред имената на британския херцог Уилям, както и на Крал Джордж VI - бащата на кралица Елизабет, пише Би Би Си.

Артър беше номер 1 в залаганията на букмейкърите за име на новороденото, наред с Джеймс и Филип.

Коментари: 0