Очаквано Пламен Младеновски е предложението на ГЕРБ за председател на КЕВР

Мандатите на сегашните членове на регулатора изтекоха през април

Очаквано Пламен Младеновски е предложението на ГЕРБ за председател на КЕВР

Управляващите от ГЕРБ предложиха Пламен Младеновски да замести Иван Иванов на председателския пост в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). В момента той е директор на дирекция „Електро- и топлоенергетика“ в регулатора.

Предложението е внесено в Народното събрание.

Предстои да станат ясни и другите предложения за членове на комисията и неин председател, чийто мандат е изтекъл. Крайният срок е днес, припомня БНР.

Още през април 2020 г. изтекоха мандатите на председателя Иван Иванов, който бе представител на Реформаторския блок от предишния парламент, както и на енергийните членове на комисията от ГЕРБ Евгения Харитонова и Светла Тодорова, водният комисар Димитър Кочков от БСП, както и Владко Владимиров от "Обединените патриоти", който държи икономическия ресор.

При определянето на новите правила и изисквания за стаж към ръководството на енергийния регулатор се появиха спекулации, че те се правят за конкретен кандидат и това вероятно е именно Пламен Младеновски. Тогава председателят на енергийната комисия заяви, че намаляването на изискванията се прави, за да се подмлади регулатора и да има повече избор.

Коментари: 0