Офисът на AtScale в София вече е най-големият за компанията

Американският лидер в управлението на данни е увеличил екипът си в България с 30% от началото на годината

Офисът на AtScale в София вече е най-големият за компанията

Снимка: AtScale

880 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Американският лидер в управлението и виртуализацията на данни AtScale е увеличил екипът си в София с 30% от началото на годината. Така в българския им офис вече работят 80 IT експерти в сферата на големите данни и се превръща в най-големият офис на компанията. Освен тук, фирмата разполага с екипи още в Бостън и Сан Матео.

България е начална точка на международната експанзия на AtScale, казват от компанията.

„Българският тийм е абсолютно равноправен на екипите, позиционирани в Щатите. Те са в основата на всички подобрения на продукта ни през последните 18 месеца. Над 90% от софтуерното инженерство, необходимо на компанията, се извършва в София“, коментира генералният мениджър на AtScale за Европа Момчил Михайлов. Той казва, че компанията има план до края на годината екипът да се увеличи с още 30%.

Изпълнителният директор на американската компания Кристофър Линч споделя, че откриването на подразделение в София през 2018 г. е бил доста рисков ход предвид планираната инвестиция от 20 млн. долара тогава. „Много бързо обаче осъзнахме, че успехът ни на Балканите е гарантиран. Това се случи в момента, в който започнахме да наемаме разработчици и да разкриваме потенциала, с който разполагат.“

Той определя България като потенциален център за развойна дейност в света на големите данни. Ключови за този процес са високото ниво на образование в IT сферата, професионализма на специалистите и желанието им да се развиват постоянно.

Подкрепи Economic.bg