Онлайн порталът за обучение Coursera се разрасна до България

Компанията е придобила българо-американския стартъп Rhyme Softworks

Онлайн порталът за обучение Coursera се разрасна до България

Снимка: Coursera

Coursera, онлайн портал за обучение, който предлага 14 степени и 3 600 курса от 190 университетски и индустриални партньори, е придобил българо-американския софтуерен стартъп Rhyme Softworks, разработил платформа за практически проекти.

Условията на сделката не са оповестени, но изпълнителният директор на Coursera Джеф Маджонкалда заяви, че наскоро разкритите офиси на Rhyme в България ще разширят възможностите на Cousera, като добавят адаптивни задания, които се изпълняват в предварително конфигурирани Windows или Linux среди.

Съвместно с анонса на сделката, Coursera представи и Coursera Labs - функция, която ще даде възможност на партньорите да правят самостоятелни или интегрирани в програми проекти за програмиране, използвайки Jupyter Notebook, RStudio, VS Code, облачни софтуерни конзоли или почти всяко друго настолно приложение. В допълнение към програмирането, лабораториите ще позволят на преподавателите да създават потребителски приложения, предназначени да засилят уменията в бизнеса, маркетинга и хуманитарните науки.

University of London, пилотен партньор за Coursera Labs, добави приложението Sleuth към своя курс за компютърно програмиране, което дава задача на студентите с писане на код за решаване на интерактивни пъзели. Отделно, Университетът в Мичиган и Университетът на Илинойс планират да добавят в Labs предстоящо съдържание за Coursera.

До края на годината лабораториите ще се разгърнат до пълното портфолио на партньорите на Coursera, според Маджонкалда.

Базираната в Сан Франциско Coursera, която наскоро набра 103 млн. долара финансиране и достигна оценка от 1 млрд. долара, е основана през 2012 г. от Дафне Колер, професор по компютърни науки в Станфордския университет.

Очаква се индустрията на онлайн образователните платформи да нарасне от 4 млрд. долара днес до 21 млрд. долара през 2023 г., а Coursera успешно извая част от този пазар. Повече от 43 млн. души са преминали курсовете му, а предлаганото от него предприятие - Coursera Enterprise - привлече 2000 клиенти до момента.
Коментари: 0