ОПЕК+ ще направи нов опит да се споразумее за петрола

Цената на „черното“ злато се покачи през изминалата сесия

ОПЕК+ ще направи нов опит да се споразумее за петрола

Снимка: Pixabay

444 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари се търгуваха на зелена територия в петък. След като докладът за работните места през юни показа ускоряващо се възстановяване на пазара на труда в САЩ, S&P 500 отбеляза нов исторически връх от 4355 USD. Цената се покачи за седми пореден ден и с това записа най-добрата си печеливша серия от 10 месеца насам, като приключи сесията с ръст от 0.75%. NASDAQ също отбеляза нов рекорд, достигайки до 14 649 пункта. Технологичният индекс завърши деня, прибавяйки 0.81% и приключи на 14 639. Индустриалният Dow Jones се повиши с 0.44% до 34 786.

Европейските фондови пазари отразиха положително по-добрите икономически данни от САЩ. Немският DAX се покачи с 0.30% и затвори на 15 650, докато FTSE 100 се понижи с 0.03%, завършвайки на 7123 пункта.

Петролът продължи да се покачва с бавни темпове, след като стана ясно, че преговорите на ОПЕК+ ще се проточат. Brent записа ръст от 0.77% и достигна до 76.17 USD, а WTI прибави 0.21% и се повиши до 75.18 USD за барел.

Златото поскъпна в петък и завърши с ръст от 0.59% като затвори на ниво от 1 787 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Индекс на активността в сектора на услугите

В понеделник ще излязат данни за индекса на активността в сектора на услугите от Германия, Еврозоната и Великобритания. Очаква се стойностите да останат непроменени. По-късно днес ОПЕК+ ще направи нова среща в опит да постигне споразумение относно политиката за производство на петрол. Първият ден от новата седмица е почивен за САЩ, ще бъде спокойно и от гледна точка на публикуване на значими новини. 

Инструмент на фокус

Johnson & Johnson – Дневна

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд от края на юни, като през последната сесия цената направи успешен пробив на ниво на съпротива, което сега играе роля на подкрепа. Движението на графиката е над 50 ЕМА и е близо до психологическото ниво 170, което ако бъде пробито е възможно да доведе до тест на върха формиран през май.

EUR/AUD – Дневна 

Валутната двойка се намира във възходящ тренд, като последния месец консолидира. Цената направи пробив на 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Образувана е дивергенция между стойностите на RSI и движението на графиката, което сигнализира за потенциално низходящо движение. Задържане под 20 ЕМА и пробив на психологическо ниво 1.57 е възможно да доведе до по-ниски нива.

Soybeans – Седмична

Соята достигна ключова подкрепа на ниво от 1300, там е и 50-периодната експоненциална пълзяща средна. Задържане над подкрепата дава сила на цената да тества отново по-високи стойности. Бавният стохастик се намира близо до препродадени стойности, което също е сигнал за възходяща корекция след пропадането през последните три седмици.

Japan 225 – Дневна

Японският индекс продължава низходящото си движение. През последните няколко сесии цената се търгува под 50 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Бавният стохастик следва движението на графиката и се намира малко под прекупени стойности. Задържане под съпротивата може да доведе до продължение на низходящия тренд.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg