Оптимизъм по линията САЩ-Китай оцвети борсите в зелено

Технологичните компании запазиха тенденцията да поевтиняват

Оптимизъм по линията САЩ-Китай оцвети борсите в зелено
Световните борси се оцветиха в зелено през изминалия ден, подкрепени от оптимизма на инвеститорите за развитие на търговските отношения между САЩ и Китай. 

Технологичните компании запазиха тенденцията да поевтиняват, като Amazon се раздели с 0.6%, а Facebook  с 1.4%  в навечерието на премиерата на новия си флагман при мобилните телефонии. Това понижи стойността на щатския индекс Nasdaq Composite с 0.04% до 8084.15 пункта. 

Рейтингът на автомобилния производител Ford беше понижен до най-ниския от рейтинговата агенция Moody`s, при което акциите се обезцениха с 1.4 процента. 

Въпреки положителните резултати, покачването за индексите беше минимални. Dow Jones Industrial Average прибави 73.92 пункта до 26909.43, с което записа пета повишение за пета последователна сесия. Широкият индекс S&P 500 приключи деня малко над нивото  на отваряне с преднина от 0.03%. 

На европейските пазари ситуацията беше идентична, след като ценните книжа започнаха деня с понижение, но успеха да покрият загубите. Немският индекс DAX прибави 0.35 процента към активите си, докато в Лондон FTSE 100 се изкачи до 7267.95 пункта. 

Доходността по щатските облигации продължи да расте, което повлия върху представянето на златото. Ценният метал поевтиня с 0.85% до 1486.20 долара за тройунция, докато среброто остана на печалба с 0.03 на сто при цена от $18.01. Във вторник цената на петрола се понижи с 0.25% до 57.92 долара за барел, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е уволнил съветника по национална сигурност Джон Болтън. Цената на сорта Брент остана по-стабилна и поскъпна с 0.06% до $62.72.

Акцентите днес 

Запаси на петрол – САЩ

След като новият саудитски министър на енергетиката подкрепи цената на петрола, през деня ще очакваме важните данни за запасите на суров петрол в САЩ. Информацията се изготвя на седмична база и дава поглед върху търсенето и предлагането на нефт. Въпреки по-слабите стойности от предходния период очакванията са за намаляване на запасите,  което би имало положителен ефект върху цената на петрола.

Инструмент на фокус 

Sanofi – Дневна 

Акциите на фармацевтичната компания образуват фалшив пробив на седмична времева рамка, което показва, че няма достатъчно инвеститори, които да смятат, че  е време за поскъпване. На дневна графика имаме пробив на локалния тренд и очакваме низходящо пресичане във високите стойности на индикатора MACD. Пробив под 50 дневната средна ще ни даде сигнал за продажба с цел зоната на подкрепа около $72.20. 

EUR/USD – Седмична

Въпреки моментните силни движения на валутната двойка във възходяща посока, основният тренд си остава мечи, при което може да очакваме нови разпродажби на еврото спрямо щатския си конкурент. Очакванията ни са EUR/USD да остане под нивото 1.11 и при достигане на горната граница на канала да последва ново силно понижение на цената. Възможни изненади може да дойдат от действията на Централните банки със своите стимули и промяна на лихвените проценти, от което ще последват големи движение и може да променят картината.

NatGas US – Седмична 

Нивото на подкрепа малко над психологическата граница от 2.00 даде силен тласък на природния газ, който отскочи и пое във противоположна посока. Движението изглежда има достатъчно сила да достигне до 50 периодната средна и очакваме да видим пробив и тестване на кръглата стойност при 3.00. При нов натиск от пазара прогнозираме да се формира по-високо дъни, откъдето отново да започна поскъпване на течното гориво.

Nikkei225 – Седмична  

Японският индекс дава смесени сигнали, след като се намира до силно ниво на съпротива, образувано от низходящата тренд линия и 50 седмичната средна, което ниво ограничава от по-нататъшно развитие на възходящо движение. От друга страна имаме няколко локални минимума на сходни нива и сигнал от индикатора MACD за предстоящо повишаване на индекса. Пробив и затваряне над съпротивата може да даде индикации за формиране на възходяща вълна.
Коментари: 0