Осемте авиокомпании с най-добра репутация

Подреждането е представено от „Форчън”

Осемте авиокомпании с най-добра репутация
5294 ~ 2 мин. четене

Цените и сигурността са двата основни критерия, когато се прави избор на авиокомпания. Но за клиентите, а и за служителите, са важни и още фактори, които се вземат предвид при мнението им за дадената авиокомпания.

Списание „Форчън” представи най-харесваните компании в света за 2017 г. В него са включени 1500 от най-високо ценените и уважавани бизнеси на планетата сред различните индустрии.
Допитването е проведено сред директори, служители на изпълнителни позиции, анализатори.
Всяка от компаниите е оценявана по 9 критерия. Сред тях са инвестиционна стойност, качество на мениджмънта и продуктите и/или услугите, социална отговорност, способността за привличане на таланти.
Ето и кои са 8-те най-харесвани авиокомпании:
8. ANA Holdings
Базираната в Токио ANA Holdings контролира авиокомпании като ANA (All Nippon Airways), Air Japan и Vanilla Air. ANA е най-големият авиопревозвач на Япония с над 250 самолета ,превозвайки над 50 млн. пътници всяка година. 
7. Southwest Airlines
Американската Southwest Airlines идва на седмото място. Тя оперира само един вид самолети - Boeing 737 — и е лоу-кост авиокомпания, но без такси за багаж. По-рано този месец стана ясно ,че Уорън Бъфет е инвестирал 2,4 млрд. долара в компанията.
6. United Continental Holdings
United Airlines е сред най-известните авиокомпании не само в САЩ, но  и в света. 
 
5. Lufthansa Group
Германската Lufthansa е най-големият авиопревозвач в Европа и е разпознаваема с високото качество на услугата си сред 197 международни дестинации.
4. Singapore Airlines
Singapore Airlines е четвъртата най-добра и точна авиокомпания в света според авио сайта AirHelp. Тя е една от малкото, която получава пълния набор точки за качество и услуги, което допринася и за реномето й.
3. Cathay Pacific Airways
Хонконгската Cathay Pacific е третата най-уважавана авиокомпания в света, според Форчън. Тя получава топ оценки за качество и услуги.
 
2. Air France-KLM Group
Базираната в Париж е позната с двата си бранда - Air France и KLM, но и с по-малки авиокомпании като Transavia.
1. Delta Air Lines
Най-уважаваната авиокомпания в света е базираната в Атланта Delta Air Lines, която е и сред най-големите. Освен с високото качество за клиентите си, тя е популярна и с честите бонуси за персонала си. По-рано този месец компанията обяви, че всичките 85 000 служители ще получат 1,1 млрд. долара от разпределение на печалбата.
Подкрепи Economic.bg