Още 29 млн. лв. ще се инвестират в енергийна ефективност по ОПРР

С евросредствата ще бъдат обновени близо 8000 домакинства

Още 29 млн. лв. ще се инвестират в енергийна ефективност по ОПРР

Снимка: МРРБ

420 ~ 1 мин. четене

Нови 29 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на жилищни и обществени сгради в 11 малки и средни градове. С евросредствата ще бъдат обновени близо 8000 домакинства, уточняват от ведомството. 

Финансовият ресурс ще послужи за обновяването на 63 многофамилни жилищни сгради, две училища и една административна сграда в градовете Берковица, Свиленград, Севлиево, Сандански, Поморие, Троян, Белоградчик, Никопол, Нова Загора, Попово и Козлодуй. 

Седем от населените места попадат в Северозападна и Северна Централна България, чието развитие е приоритет за правителството. 

Средствата се осигуряват по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони-3“, която е продължение на процедурите „Енергийна ефективност в периферните райони“ и „Енергийна ефективност в периферните райони-2, по които бяха сключени 202 договора на обща стойност 188 млн. лв. С тях се очаква да се подобри енергийната ефективност на общо 683 обекта, от които 482 многофамилни жилищни сгради с 5907 домакинства и 201 публични сгради на местните централни власти в общините. Вече са реновирани 276 жилищни сгради с 3818 домакинства в общо 28 малки и средни градове.

Подкрепи Economic.bg