Европейските санкции за руснаци и украинци остават още 6 месеца

Решението влиза в сила от 14 март, в списъка са включени 150 лица

Европейските санкции за руснаци и украинци остават още 6 месеца

Европейският съюз удължи с още 6 месеца индивидуалните санкции срещу граждани и фирми в Русия и Украйна. Новият срок е до 15 септември т.г.

"Съветът на ЕС удължи с шест месеца действието на индивидуални санкции срещу физически и юридически лица на Руската федерация и Украйна, отговорни за дестабилизирането на ситуацията в Украйна", се казва в изявление, цитирано от Итар-Тасс.

Решението влиза в сила от 14 март след като бъде публикувано в в Официалния вестник на ЕС. В списъка са включени 150 лица, включително представители на руските власти, политици, бизнесмени и служители по сигурността, ръководителите на самообявилите се две сепаратистки републики в Източна Украйна - Луганска и Донецка, както и 37 различни военни и политически структури на сепаратистите.

Този списък е само една от трите независими една от друга санкции от страна на Евросъюза. До края на юли важат икономически ограничения, а до края на юни - търговските и визови мерки, част от стратегията на ЕС относно непризнаването на пресъединяването на Крим с Русия. Първите санкции съюзът наложи през март 2014 г.

Коментари: 0