Още един ресторант на Джейми Оливър затвори

Fifteen Cornwall обучаваше безработни да станат готвачи

Още един ресторант на Джейми Оливър затвори

Снимка: Fifteen Cornwall

Ресторантът на Джейми Оливър Fifteen Cornwall затваря, излагайки на риск близо 100 работни места, съобщава Би Би Си.

Ресторантът, управляван от благотворителната Фондация Храна за Корнуол (Cornwall Food Foundation - CFF), ще затвори „след независим финансов преглед“.

Fifteen Cornwall, който отвори врати през 2006 г., обучава безработни хора да работят в кухнята му, близо до Нюкуей.

Групата ресторанти на Джейми Оливър влезе в процедура по фалит през май, като тогава затвориха няколко ресторанта от веригата Jamie's Italian.

Попечителите обаче казаха за BBC, че затварянето на Fifteen Cornwall не е свързано с процедурата по фалит.

Приблизително 70 работни места са застрашени в ресторанта, като се очаква да бъдат изгубени и 30 позиции в благотворителната организация.

Оливър каза, че е "изненадан и натъжен" относно последното закриване.

Изпълнителният директор на CFF Матю Томсън заяви: „Съжалявам дълбоко за загубата и страданието, което това съобщение безспорно ще причини“.

В изявление CFF казва: „Като ресторант за благотворителни и социални каузи ние имаме отговорности по отношение на благосъстоянието и защитата, които правим всичко възможно да разрешим. Разговаряме с партньори, за да намерим начин за продължаване на подкрепата, включително и тези за програмата ни за обучение и "Храна за промяна“.

На клиентите, които са резервирали посещения в ресторанта по Коледа, е било съобщено, че резервациите им са анулирани.

В изявление на уебсайта на ресторанта се казва, че тези, които са платили депозит за своята резервация, "са необезпечен кредитор".

Клиентите, които са платили с кредитна карта, „вероятно ще могат да предявят рекламация чрез техния доставчик на кредитни карти“.

„И двете организации винаги са били управлявани отделно от нас, но екипът свърши невероятна работа с програмата за стажантите, обучавайки над 200 готвачи и достигайки толкова много по пътя - така че това е огромен удар“, добави Оливър.

"Моите мисли са с всички засегнати."
Коментари: 0